Bards and Sages RPG Resource
DriveThruComics
DriveThruFiction
Powered by DriveThruRPG


Home » LM Publishing » Reviews
Browse Categories













Back
Other comments left for this publisher:
You must be logged in to rate this
Case Files: The Serial Killers Vol.1 Karmiciel
by Patryk K. [Verified Purchaser] Date Added: 11/30/2019 12:21:36

Jeden z graczy, który zrozumiał kto jest mordercą: "i to jest ta scena w filmie kiedy widz widzi flashbacki jak bohaerowie mijają zwykłą postać w korytarzu szpitala".



Rating:
[4 of 5 Stars!]
Case Files: The Serial Killers Vol.1 Karmiciel
Click to show product description

Add to Bards and Sages RPG Resource Order

Case Files: The Serial Killers Vol.2 Casanova ENG
by A customer [Verified Purchaser] Date Added: 11/03/2019 01:54:15

Another great product, this provides a well written scenario that can easily be adapted to any campaign or used a one shot. the material provides the right level of background and depth to set up an investigation and the killer is interesting and well written, not another aimless serial killer or supernatural style movie killer, this villain is well thought out and has depth. overall would recommend, especially at this price.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
Case Files: The Serial Killers Vol.2 Casanova ENG
Click to show product description

Add to Bards and Sages RPG Resource Order

NPCs for the taking: Postapo
by Paul C. [Verified Purchaser] Date Added: 10/30/2019 20:09:23

Another great product. Perfect if you are running a Post Apocalypse game, especially Zombies. Very entertaining read and great models for other survivor groups.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
NPCs for the taking: Postapo
Click to show product description

Add to Bards and Sages RPG Resource Order

Case Files: The Serial Killers Vol.3 Family ENG
by Paul C. [Verified Purchaser] Date Added: 10/30/2019 18:16:13

Another well written, excellent product.

The only problem I had with it was setting it in the town of Luray VA. Their version takes a lot of liberaties with a town I am very familar with. It's a very minor issue, and you could easily move it to a nearby fictional town with no real changes to the adventure.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
Case Files: The Serial Killers Vol.3 Family ENG
Click to show product description

Add to Bards and Sages RPG Resource Order

Case Files: The Serial Killers Vol.1 Feeder ENG
by Peter J. [Verified Purchaser] Date Added: 09/01/2019 15:46:25

I have not played this yet, but purchased and read through it because I was looking for a mystery that was not supernatural - great product at a low price, including three versions to accomodate your mode of viewing/printing. Sometimes when you use a premade adventure you have to figure out a lot of the logisitcs and flesh out the details yourself to make it work. Not this time, the authors seem to have thought of every detail and contingency, so you pretty much play this one right out of the box. The English translation is excellent, as a native speaker I found at most a handfull of things that sounded a little off to me, barely noticeable. Take the advisory seriously though, it is disturbing.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
Case Files: The Serial Killers Vol.1 Feeder ENG
Click to show product description

Add to Bards and Sages RPG Resource Order

Bn'i do Wzięcia: Postapo
by Marta S. [Verified Purchaser] Date Added: 08/28/2019 08:21:33

Jak zwykle świetnie przygotowane, nic tylko korzystać ! :)



Rating:
[5 of 5 Stars!]
Bn'i do Wzięcia: Postapo
Click to show product description

Add to Bards and Sages RPG Resource Order

Case Files: The Serial Killers Vol.1 Feeder ENG
by A customer [Verified Purchaser] Date Added: 08/05/2019 15:54:55

Really enjoyed it, great background material, a well thought out plot and protagonists and very easy to either run as a sideline one shot or as part of a campaign as there are enough hooks to fit it into a wider ark. Would fit well in any horror campaign, police procedural or lovecraftian campaign and can easily adapt to other time periods. Looking forward to more of these to be translated, at this price its great value.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
Case Files: The Serial Killers Vol.1 Feeder ENG
Click to show product description

Add to Bards and Sages RPG Resource Order

Case Files: The Serial Killers Vol.1 Feeder ENG
by Paul C. [Verified Purchaser] Date Added: 08/04/2019 20:18:51

Excellent system neutral module for any modern investigative RPG. Looking forward to future releases from this publisher.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
Case Files: The Serial Killers Vol.1 Karmiciel
by Maciej K. [Verified Purchaser] Date Added: 07/30/2019 08:08:23

Scenariusz ciekawy, ale mnie nie porwał. Spodziewałem się też, że będzie więcej handoutów i materiałów dodatkowych.



Rating:
[3 of 5 Stars!]
Case Files: The Serial Killers Vol.1 Karmiciel
Click to show product description

Add to Bards and Sages RPG Resource Order

Case Files: The Serial Killers Vol.1 Karmiciel
by Max P. [Verified Purchaser] Date Added: 07/30/2019 06:24:26

Zdecydowanie brakuje wersji z "normalną" czcionką.

Pomysł na złego bardzo dobry. Intryga natomiast wydaje się zbyt liniowa.



Rating:
[4 of 5 Stars!]
Case Files: The Serial Killers Vol.2 Casanova
by Piotr A. [Verified Purchaser] Date Added: 07/29/2019 10:50:00

Bardzo dobrze napisany scenariusz. Jest wystarczająco duzo informacji, żeby gracze odczuli autentyczne śledztwo, żeby nie było railroadu. Mocno zarysowana przeszłość mordercy nadaje mu wiarygodność. Nawet jesli gracze w trakcie sesji jej nie odkryją, to i tak morderca z motywem i przeszłością daje o wiele lepsze możliwości. Również muszę napisać, że istnieje w tym scenariuszu spory potencjał na przygodę ze zjawiskami nadprzyrodzonymi, które mogą dobrze grać ze wszystkim. Polecam.



Rating:
[5 of 5 Stars!]
Case Files: The Serial Killers Vol.2 Casanova
Click to show product description

Add to Bards and Sages RPG Resource Order

Case Files: The Serial Killers Vol.1 Karmiciel
by Piotr A. [Verified Purchaser] Date Added: 07/29/2019 10:15:31

Przeczytałem scenariusz bardzo szybko, z wielkim zainteresowaniem niczym opowiadanie. Myślę, że jest solidny i mroczny. Momentami dla niektórych bardziej wrażliwych może być nieco obrzydliwy (dla mnie na plus ). Czuć inspirację wieloma znanymi filmami i historiami. Mam wrażenie, że opis śledztwa i możliwości, wskazówek i tropów mógłby byc obszernejszy. Po przeczytaniu miałem wrażenie, że dośc łatwo dojść do mordercy, ale musiałbym to przetestowac na graczach, co zrobię na pewno. Jest uniwersalny, może być częscią kampanii, lub krótkim jednostrzałem. Bardzo przekonujące backstory mordercy. Polecam Update: Poprowadzilem scenariusz który zajał mi taką mini kampanię bo wprowadziłem dużo wątków pobocznych. Nigdy dotąd nie prowadziłem nic z gotowego scenariusza, ale przyznam, że daje to mnóstwo pomocy do improwizacji. Miałem dwójke graczy którzy zagrali agentami fbi z ciężką przeszłością. Wypadło naprawdę świetnie. Mogłem dać im kompletnie wolna rękę przez to że scenariusz zakłada wiele miejsc i wiele rozwiązań sprawy. Sesję przedłużały wątki osobiste bohaterów i retrospekcja między innymi z Afganistanu. Większość zdarzeń i główny morderca oraz ofiary były żywcem z opisów. Bardzo wartkie śledztwo i dużo zagadek. Dość szybko mieli obraz mordercy w głowach ale były też momenty błądzenia po omacku. Podsumowując gracze mega zadowoleni. Ja miałem solidne podstawy do dobrego przygotowania mimo braku czasu na dopisywanie wszystkiego. I trochę mnie te sesje nauczyły:D A system którego użyłem, a w zasadzie mechanika to był świat mroku z samą podstawką mortala i pasował świetnie. ps z marcus briggs był u mnie takim typowym samuelem l jacksonem z filmu jackie Brown i pasowało to idealnie gdyż gracze lubili go i bali się to jednocześnie. Także dzięki wielkie !



Rating:
[5 of 5 Stars!]
Case Files: The Serial Killers Vol.1 Karmiciel
Click to show product description

Add to Bards and Sages RPG Resource Order

Case Files: The Serial Killers Vol.1 Karmiciel
by Marta S. [Verified Purchaser] Date Added: 07/29/2019 04:41:01

Absolutnie polecam! Mnóstwo dobrych rad dla MG i niesamowicie wciągająca fabuła. UPDATE PO POPROWADZENIU SESJI: No więc udało się! Na gorąco, tylko dla Was, szybka relacja po poprowadzonej sesji "Karmiciel" ☺️ Było super! Trafiłam na ekipę prawdziwych bystrzaków, którzy roztrzaskiwali łamigłówki zagadka za zagadką, a ja miałam niesamowitą przyjemność obserwować, jak pracują ich ostre jak brzytwa umysły ;) Byli naprawdę zaangażowani w śledztwo i widziałam, że ich wciągnęło. Moim spostrzeżeniem jest, że z tą ilością wątków i wąteczków jest masakrycznie trudno zrobić z tego jednostrzał (no, chyba że taki 24h) - nam się nie udało i będziemy kończyć w przyszłym tygodniu:) Jako ciekawostka: prowadziłam w konwencji Zewu Cthulu i wykorzystałam notes elektroniczny typu "znikopis" aby pojawiały się na nim wiadomości od "duchów" ale także można było tworzyć szybkie szkice, notatki czy plany co też się przydało. W ekipie miałam technik śledczą, agenta federalnego, dziennikarza i detektywa i była to ciekawa mieszanka:) Luźne spostrzeżenia : 1. Jak bardzo złym i zepsutym MG trzeba być, aby na sesję "Karmiciel" przynosić swoim graczom pudełko mini bavaresek do pożarcia? oraz 2. Lans Macabre, dziękuję Ci za ten scenariusz, dzięki któremu odkryłam, że moim życiowym powołaniem jest npcowanie rosłych, wielkich Murzynów o mięsistych wargach



Rating:
[5 of 5 Stars!]
Creator Reply:
Dzięki za relację z sesji i tyle szczegółów! Fajnie, że scenariusz sprawdził się w Zewie, no i świetny pomysł z notesem. Trzymamy kciuki za ciąg dalszy :)
Case Files: The Serial Killers Vol.3 Rodzina
by Marta S. [Verified Purchaser] Date Added: 07/03/2019 05:42:07

Kloejny sceriusz i kolejny strzał w dziesiątkę <3 Czekam na więcej!



Rating:
[5 of 5 Stars!]
Case Files: The Serial Killers Vol.3 Rodzina
Click to show product description

Add to Bards and Sages RPG Resource Order

Case Files: The Serial Killers Vol.2 Casanova
by Marta S. [Verified Purchaser] Date Added: 07/03/2019 05:40:10

Tak jak w przypadku "Karmiciela" tak i tu- świetny klimat, profesjonalne porady, nic tylko grać!



Rating:
[5 of 5 Stars!]
Case Files: The Serial Killers Vol.2 Casanova
Click to show product description

Add to Bards and Sages RPG Resource Order

Displaying 1 to 15 (of 18 reviews) Result Pages:  1  2  [Next >>] 
0 items
 Hottest Titles
Powered by DriveThruRPG